vrijdag 3 oktober 2014

Bietensoep

Gejat uit de Allerhande en een beetje aangepast.

Ingrediënten
2 rode uien (snipperen)
2 pakken voorgekookte bieten (8 stuks, samen een kilo)
4 aardappels (in blokjes)
1 liter bouillon
Dille
 4 eetlepels Griekse yoghurt (bakje a 150 g)
100 g gorgonzola (kaas) (verkruimeld)

Verhit olie in een grote pan, fruit hierin de ui lichtbruin.
Schep de bieten en de aardappelblokjes erbij en voeg de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep.
Roer de dille erdoorheen. Schep de soep in kommen en schep in iedere kom een eetlepel yoghurt, kruimel er wat gorgonzola over en bestrooi met nog wat dille.

Dille kan. Voegt wel iets toe, maar hoeft niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten